SEMI-HOAX: Flitscamera in aanhangwagen voor paarden

De Hoax-Wijzer | 29/07/2013 | Update: 17/07/2014

Op 31 maart 2008 (inmiddels meer dan 5 jaar geleden) maakten enkele Britse kranten melding van de nieuwste methode waarmee de politie van Noord Wales de snelheidsovertreders wil beboeten. Een flitscamera, verborgen in de aanhangwagen voor paarden, stond geparkeerd op de A470 te Maenan nabij Llanwrst in Wales. Op deze baan geldt een snelheidsbeperking van 60mph (96 km/u), maar staat bekend om de vele snelheidsovertredingen die autobestuurders daar begaan, met alle gevaren vandien.

Er is echter geen enkele aanwijzing dat deze methode ook wordt toegepast door de politie van België of Nederland, en het is aldus zinloos om deze misleidende waarschuwing te delen. Bestuurders die van verkeersveiligheid een prioriteit maken door sowieso geen snelheidsovertredingen te begaan, hoeven zich uiteraard sowieso geen zorgen te maken.

Bronnen:

- http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/wales/7322582.stm

- http://www.dailymail.co.uk/news/article-551108/The-shocking-picture-shows-police-ANYTHING-hide-speed-cameras-unsuspecting-motorists.html

De foto die met dit bijschrift wordt verspreid, toont wel degelijk een flitscamera die wordt bediend vanuit een aanhangwagen voor paarden. Er is dus geen sprake van een vervalste foto, maar de waarschuwing is echter niet van toepassing voor het Nederlandstalige publiek waarop het gericht is. Deze methode vond immers plaats in het Verenigd Koninkrijk.

Wat een zielig zootje is het toch.

In de huidige financiële crisistijd wordt er op allerlei manieren

geprobeerd om zoveel mogelijk geld uit je zak te kloppen!

Ik dacht dat zo'n aanhangwagen diende voor

paarden, zit er een stel EZELS met een laser in !

Het is schandalig..., dus wees gewaarschuwd...!!!

Momenteel verspreidt zich een waarschuwing met foto, waarin wordt getoond dat twee mensen een flitscamera bedienen terwijl ze verborgen zitten in een aanhangwagen voor paarden. Hoewel de foto echt is, dateert deze reeds van 2008 en vond deze actie plaats in het Verenigd Koninkrijk. Het is dus niet meer actueel en ook niet van toepassing voor België of Nederland.

Het bijschrift van de foto luidt als volgt: